Om oss

Ungochasperger.se är en webbplats för alla som är mellan 16 och 25 år och vill veta mer om diagnos inom autismspektrum, även kallat asperger syndrom.

Ungochasperger vänder sig i första hand till personer med autism, men även deras vänner och familj. Det är Habilitering & Hälsa, Region Stockholm, som står bakom webbplatsen. Innehållet har utvecklats tillsammans med unga som har autism, och är granskat av ämnesexperter.

Innehåll på ungochasperger.se

Informationen på webbplatsen är fördelad på följande rubriker:

Om autism. I denna del beskriver vi vad autism och asperger syndrom är, historiken bakom och vad det innebär att få diagnos. Det finns både information och personliga berättelser. 

Livsområden. Under livsområden finns kunskap och personliga berättelser inom sju områden: Vardagsliv, intressen och fritid, skola och arbete, samhällets stöd, kompisar och familj, att må dåligt samt kärlek och sex. 

Webbsidan är en del av Habilitering & Hälsa

Webbsidan ägs och finansieras av Habilitering & Hälsa, som är en verksamhet inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) i Region Stockholm. Det innebär att webbplatsen är finansierad med offentliga medel.

Habilitering & Hälsas uppdrag är att ge råd, stöd och behandling till barn och vuxna med en varaktig funktionsnedsättning samt ge råd och stöd till föräldrar, andra närstående och det professionella nätverket.

Huvudansvarig för alla Habilitering & Hälsas webbplatser är verksamhetschef
Joakim Lavesson.
habilitering.slso@sll.se

Vi som arbetar med webbplatsen

Are Mellblom, kurator på Habiliteringens resurscenter är innehållsansvarig.
E-post: habresurscenter.slso@sll.se
Telefon: 08-123 351 50

Om du har synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Har du frågor eller synpunkter på innehållet mejla till habresurscenter.slso@sll.se

 

© Habilitering & Hälsa 2014, uppdaterad 2020