John om vardagssysslor

"Jag hade liksom ingen kraft att få saker gjorda själv."

"När jag flyttade hemifrån för snart två år sedan trodde ingen att jag skulle klara det. Det var ett rätt trist tjat om alla hinder jag skulle möta, och man skämtade friskt i familjen om att jag nog skulle komma krypande och be om middagar och städservice. Jag tog rätt illa upp. De sa att de höll på såhär för att jag ju inte hjälpt till i princip något hemma, och hur skulle jag då klara av det när jag bodde i eget hem, liksom.

Jag ansökte om boendestöd från kommunen på en gång när jag flyttade. Fick ett par skitbra killar, lite äldre än mig, som jag gick igenom allt som behövde göras med. Nu har jag en bra struktur. Det var egentligen aldrig några problem, förutom att vi märkte att jag hade svårt att komma ihåg att stänga av spisen och kaffebryggaren. Då löste vi det med en timer.

När jag var låg för ungefär ett halvår sedan så hjälpte de mig lite mer. Jag hade liksom ingen kraft att få saker gjorda själv då. Nu mår jag bättre och sköter det mesta själv igen. Men det skulle inte gå utan boendestödet. Bara att de är där gör halva jobbet. Det är svårt att förklara.

Jag kan få lite gliringar från familjen och kompisar för att jag har boendestöd. Jag tycker att det är jäkligt onödigt att hålla på så, men jag har väl vant mig."

Lyssna på John.mp3

Informationsansvarig: Are Mellblom

Fotograf/Illustratör: Kajsa Eldsten