Miriam om fritid

"... jag började få panikångestattacker som så småningom gjorde mig rädd att gå ut."

"Jag har känt mig jättestressad över hur jag ska hinna med allting ända sedan jag flyttade hemifrån. Jag flyttade till en vanlig lägenhet, utan någon sorts stöd och tänkte att jag inte ville ha någon gammal tant som kom och kontrollerade allt jag gjorde.

Efter att ha bott ungefär ett halvår var det katastrof. Jag kunde egentligen alla moment som man behöver kunna för att sköta ett hem, men att få allt gjort tog jättelång tid och massor av kraft. Jag hade svårt att bestämma mig för när varje grej skulle göras, och bara att tänka på allt som behövde göras, utan att kunna få det gjort gjorde mig superstressad.

Efter ett tag började jag få panikångestattacker som så småningom gjorde mig rädd att gå ut. I kombination med mitt jobb blev det helt enkelt för mycket. Jag beklagade mig för min jobbhandledare som hjälpte mig att få en kontakt med LSS.

Nu har jag flyttat in i en servicelägenhet där de hjälper mig att utföra en del sysslor så att jag kan få tid för återhämtning. Det går mycket bättre för mig på jobbet sedan jag kunde börja oroa mig mindre för mitt hem."

Lyssna på Miriam.mp3

Informationsansvarig: Are Mellblom

Fotograf/Illustratör: Kajsa Eldsten